Bara man e fantastisk

Författaren Börge Hellström och musikern Peter Melin i ett videoklipp inför en boken "Bara man é fantastisk" om Errol Norstedt mer känd som Eddie Meduza. I klippet hörs låten "Rockabilly Rebel" som här sjungs av Börge Hellström.

"På en scen någonstans i Sverige står en man och vrålar "Kuken står!" allt vad han orkar. I innerfickan har han en bibel. Framför honom står ett hav av skrikande fans. Mannen är Eddie Meduza.

Bara man é fantastisk är en bok om en legend, om en älskad artist som slog publikrekord i folkparkerna och som fortfarande har hängivna fans i massor.

Eddie Meduza var också avskydd, bannlyst på radion och hånad för sin musik. Hans riktiga namn var Errol Norstedt, och Eddie Meduza var bara en av hans olika sidor. Det fanns många fler. Vem han egentligen var, personen bakom, det kanske vi aldrig får veta fullt ut. Errol Norstedt var en man med starka kontraster. Han var ett original som alltid gick sin egen väg. En multitalang med en oerhörd produktionstakt, som fullkomligt sprutade ur sig kassetter och sketcher. Men inom honom fanns också ett mörker, med en oerhört svår barndom och en lång kamp mot alkoholen.
Errol Norstedt skrev dansbandslåtar om kärlek och snuskiga rocklåtar som fick folk att sätta
kaffet i halsen.

Myterna är många. Detta är berättelsen om en rebell, om en del av den svenska musikhistorien."

Boken är skriven av Börge Lundgren, Errol Norstedts syster Maritza Johansson och Errols sambo Leila Bergendahl. Börge Lundgren är en pseudonym för författaren och samhällsdebattören Börge Hellström samt skribenten och frilansjournalisten Theodor Lundgren.

Boken ges ut av Kalla Kulor Förlag ( kallakulor.com ) och finns att köpa/förhandsboka hos de flesta bokhandlare. (exempelvis: www.ginza.se www.bokus.se www.adlibris.se )

Är det möjligt mycket tid åt att tala om vad levitra 10 mg var ett intressant alternativ. Men detta är icke alltid fallet.

Nyhetsbrev

Kommande Gig

No upcoming event for this category

Några länkar till media

TV4 Växjö
P4 Kronoberg
PP3 (rikssändning)

Smålandsnytt (SVT regionalt)
Titta på denna! Tyvärr är den här versionen inte ljudmixad och utan texter men den riktiga är det! Annars skiljer dom sig inte åt! :-)
RUNKABALL titt ipod u text.mp4

Sveriges Radio dödskallemärkte hans skivor, men han var en rockartist som slog publikrekord efter publikrekord under folkparksturnéerna på tidigt 80-tal under namnet Eddie Meduza. Errol dog 2002 vid 53 års ålder efter en minst sagt krokig väg i underhållningsbranschen.
Läs och hör mer här